Alleen voor partnerscholen

Young Innovators: aan de slag met klimaatvraagstukken

Stichting Technotrend biedt samen met U-Talent ondersteuning en begeleiding aan docenten die meedoen met het Young Innovators programma. Stichting Technotrend zet zich in voor duurzame ontwikkeling door techniekeducatie. Binnen het programma van Young Innovators 2020 ontwerpen leerlingen vernieuwende oplossingen voor klimaatvraagstukken vanuit bedrijven, organisaties en gemeenten. Dit programma is heel geschikt om te gebruiken als U-Talent schoolprogramma of als algemeen (bèta)schoolproject. 

Als docent doe je samen met een groep/klas leerlingen mee aan het Young Innovators programma en ontwikkel je je daarnaast op het gebied van systeemdenken en challenge-based learning. Je wordt persoonlijk begeleid door een onderwijsspecialist.

Programma

Datum Onderdeel
8, 15 of 17 september 2020 van 15:00-16:30 (datum naar keuze) Online docententraining “Systeem Innovatie lesmaterialen” (webinar). Je leert meer over systeemdenken en challenge-based onderwijs.
31 augustus – 16 oktober ‘Training on the job’: Begeleiding (weinig tot intensief) van een onderwijsspecialist op school in het uitvoeren van lessen met de lesmethode systeeminnovatie canvassen. Dit zijn vier (online) sessies van ongeveer twee uur. Data in afstemming met de school.
Tussen 29 oktober en 12 november Begeleiding tijdens een Young Climathon evenement (datum en locatie ntb) aan leerlingen op het gebied van de systeeminnovatie lesmaterialen en toepassing op echte klimaatvraagstukken van bedrijven. De Young Climathon zal rekening houden met COVID-19 maatregelen. Meer informatie volgt in september 2020.

Doelgroep

Havo/vwo bovenbouw docenten die mee willen doen aan het Young Innovators programma.  

Over Young Innovators

Binnen Young Innovators leveren bedrijven, gemeenten en waterschappen een inhoudelijke bijdrage voor klimaatvraagstukken. Het programma bestaat uit drie onderdelen waaronder lessen op school (of digitaal) en een Young Climathon evenement. Tijdens dit evenement werken scholieren in teams aan klimaatvraagstukken (in de vorm van casussen). Met behulp van de lesmethode systeeminnovatie canvassen begeleid je het systeemdenken om uiteindelijk tot innovatieve oplossingen voor de casussen te komen. Docenten worden getraind om met deze lesmethode te werken en jongeren te begeleiden in de complexe vraagstukken. Uiteindelijk pitchen leerlingen oplossingen aan een vakkundige jury. De winnende teams mogen hun ideeën omtoveren tot echte initiatieven tijdens een extra curriculair traject onder begeleiding van coaches en onderwijsspecialisten van Stichting Technotrend. Dit speelt tussen 13 november en 18 december 2020 tijdens vier sessies.

Meer informatie

Neem voor vragen contact op met Patrick van der Hofstad of Annemarie Voorsluys van Stichting Technotrend of lees de brochure over Young Innovators.

Praktische informatie

Data:
Zie tekst hierboven
Locatie:
Online en bij jou op school
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
5 U-points voor U-Talent partnerscholen

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht