U-Talent

Alleen voor partnerscholen

22-23 Wie zijn onze Duitse buren? Ontdek de verschillen

Binnen Europa zijn er verschillen en overeenkomsten tussen talen en cultuur.

Maar hoe zit het nu precies met de Duitse buren? Nederland en Duitsland, het Nederlands en het Duits: De talen lijken op elkaar, de culturen lijken op elkaar en de mensen lijken op elkaar?

Tijdens de masterclass krijg je college van wetenschappers die jou laten nadenken over verschillende perspectieven op de Duits/Nederlandse en Duits/Duitse finesses.

Hoe komt de verwantschap tussen het Duits en het Nederlands tot uiting? Wat betekent dat voor het leren van het Duits? Hoe werken reclames in de twee landen? Hoe denken en schrijven Duitsers zelf over andere Duitsers? Je werkt samen met andere leerlingen en krijgt opdrachten om uit te voeren. Als voertaal gebruiken we zowel Duits als Nederlands.

Voorkennis

Duits op niveau van minimaal 5 havo of 5 vwo.

Voorbereiden

In de voorbereidende opdracht krijg je een vragenlijst en alvast iets te lezen. Je voert zelf een klein onderzoek over het Duits en het Nederlands uit. De voorbereidingstijd is ongeveer 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
31 januari 10.00-16.00 uur.
Locatie:
Universiteit Utrecht (binnenstad)
Partnerschap:
Alfa/gamma
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen.

Inschrijven


U-Talent alfa-gamma coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via het inschrijfformulier. Coördinatoren ontvangen een mail wanneer het inschrijfformulier wordt opengezet. In die mail vertellen we ook wat de deadline is en wanneer je hoort welke leerlingen geplaatst zijn.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl
[/collapse]

Terug naar het overzicht