Activiteiten

Wedstrijd met je zelfgebouwde robot

Robots kom je tegenwoordig op veel plaatsen tegen. Denk aan fabrieken en het leger, maar ook robots voor het huishouden bestaan al. Robots zien er verschillend uit, maar in de kern zijn ze hetzelfde. Ze bestaan uit een frame dat kan rollen, verplaatsen of grijpen. De robot heeft sensoren waarmee hij kan “voelen”. Denk aan afstand, kleur, licht, geluid, temperatuur of kracht. Tenslotte heeft elke robot een computer met de software die de robot bedient.

In deze masterclass ga je aan de slag met een programmeerbare steen van Lego. De steen vormt het hart van je robot, eromheen bouw je een frame met wielen, een arm en sensoren. Je gaat onderzoeken hoe de sensoren werken: hoe kun je bijvoorbeeld de robot laten stoppen bij de rand van de tafel of drie rondjes laten draaien? Dat doe je door de robot te programmeren. Laat je niet afschrikken door het programmeren: we gebruiken een speciale Lego-taal die bestaat uit blokjes, je schrijft dus geen code!

Vervolgens denken we samen na over een parcours dat we voor de wedstrijd gaan gebruiken. Deze wedstrijd vormt de afsluiting van de masterclass en er zijn prijzen voor de snelste en origineelste robot.

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met interesse in techniek.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Woensdag 31 okt 2018 van ongeveer 9.30-16.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet geplaatst via de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via HUU-Talent@hu.nl.

Voor leerlingen van onze partnerscholen: ben je geplaatst via de coördinator op jouw school, dan hoef je je niet meer via het formulier aan te melden. De deelname is dan namelijk gratis.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht