Activiteiten

Wedstrijd met je zelfgebouwde robot

Robots kom je tegenwoordig op veel plaatsen tegen. Denk aan fabrieken en het leger, maar ook robots voor het huishouden bestaan al. Robots zien er verschillend uit, maar in de kern zijn ze hetzelfde. Ze bestaan uit een frame dat kan rollen, verplaatsen of grijpen. De robot heeft sensoren waarmee hij kan “voelen”. Denk aan afstand, kleur, licht, geluid, temperatuur of kracht. Tenslotte heeft elke robot een computer met de software die de robot bedient.

In deze masterclass ga je aan de slag met een programmeerbare steen van Lego. De steen vormt het hart van je robot, eromheen bouw je een frame met wielen, een arm en sensoren. Je gaat onderzoeken hoe de sensoren werken: hoe kun je bijvoorbeeld de robot laten stoppen bij de rand van de tafel of drie rondjes laten draaien? Dat doe je door de robot te programmeren. Laat je niet afschrikken door het programmeren: we gebruiken een speciale Lego-taal die bestaat uit blokjes, je schrijft dus geen code!

Vervolgens denken we samen na over een parcours dat we voor de wedstrijd gaan gebruiken. De wedstrijd vormt de afsluiting van de masterclass en er zijn prijzen voor de snelste en origineelste robot.

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met interesse in techniek.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
donderdag 9 november 2017 van 9.30 tot 16.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De masterclass zit vol. De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht