Activiteiten

Voorronde EUSO

Heb je interesse in de natuurwetenschappen en lijkt het je leuk om een dag lang practica uit te voeren aan de universiteit? De European Union Science Olympiad (EUSO) is een wedstrijd met praktische opdrachten voor teams. Elk team bestaat uit 3 havo en/of vwo leerlingen en samen voeren jullie twee praktische opdrachten uit over natuurkunde en scheikunde.

De nadruk van deze olympiade ligt niet op theoretische voorkennis maar juist op praktische vaardigheden. Het gaat dus niet alleen om jullie kennis van deze vakgebieden, maar bijvoorbeeld ook om het opstellen van een plan en het samenwerken in je team.

Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt, die door zullen gaan naar de landelijke en misschien zelfs wel de internationale finale!

euso practicumDoelgroep

De EUSO is bedoeld voor havo/vwo scholieren in de bovenbouw met een natuurprofiel. Let op: de deelnemers mogen op 31 december 2019 niet ouder zijn dan 16 jaar. In verband met de data aan de internationale finale (10 t/m 16 mei 2020), zijn scholieren die in 2020  deelnemen aan het centraal schriftelijk uitgesloten van deelname aan de regiofinale’s.

Meer weten? Bekijk de EUSO-website of lees het verslag van de voorronde in 2018.

Programma 2019

Bekijk het programma hier.

 

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Maandag 25 november 2019 van (ongeveer) 9.00-16.00 uur.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht