Voorronde EOES

Heb je interesse in de natuurwetenschappen en lijkt het je leuk om een dag lang practica uit te voeren aan de universiteit? De European Olympiad of Experimental Science (EOES) is een wedstrijd met praktische opdrachten voor teams. Elk team bestaat uit 3 havo en/of vwo leerlingen en samen voeren jullie twee praktische opdrachten uit over natuurkunde en scheikunde.

De nadruk van deze olympiade ligt niet op theoretische voorkennis maar juist op praktische vaardigheden. Het gaat dus niet alleen om jullie kennis van deze vakgebieden, maar bijvoorbeeld ook om het opstellen van een plan en het samenwerken in je team.

Aan het einde van de dag worden de winnaars bekend gemaakt, die door zullen gaan naar de landelijke en misschien zelfs wel de internationale finale!

Doelgroep

De EOES is bedoeld voor havo/vwo scholieren in de bovenbouw met een natuurprofiel. Let op: de deelnemers mogen op 31 december 2023 niet ouder zijn dan 16 jaar.

Meer weten? Bekijk de EOES-website

Praktische informatie

Start datum:
27/11/2023
Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo Bovenbouw
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

De uiterste datum voor inschrijving is 1 november 2023. De voorronde vindt plaats in de regio Utrecht en wordt gehost door U-talent.

Meer informatie over inschrijving vind je op de website van de EOES.