(Geannuleerd) Verken de quantumwereld

Update: deze masterclass is geannuleerd 

Quantum maakt sinds 2016 deel uit van het basiscurriculum voor natuurkunde op het VWO. Er zijn nog weinig scholen die quantumexperimenten kunnen uitvoeren, omdat hiervoor geavanceerde apparatuur nodig is. Tijdens deze masterclass ga je daarom zelf aan de slag met verschillende quantumexperimenten of experimenten die de interpretatie van quantumfysica verduidelijken of het geheel in historisch perspectief plaatsen. 

Zo kun je kwantisatie zien in de energie niveaus van waterstof atomen, de golf-deeltje dualiteit van elektronen gebruiken, atomen zien met een scanning tunneling microscoop of de analoog van quantum tunneling onderzoeken met microgolven. 

Na een college over waar je kwantummechanica kunt vinden voer deze dag tenminste twee experimenten uit. Daarnaast kun je al je vragen stellen aan een onderzoeker en leer je hoe quantum natuurkunde aan de universiteit wordt gebruikt en onderzocht op experimenteel gebied. 

Doelgroep:
Deze masterclass is voor 6 vwo’ers met natuurkunde. Als je nog geen quantum gehad hebt, raden we je sterk aan om het betreffende hoofdstuk uit je schoolboek alvast goed door te nemen.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
6 vwo
Data:
woensdag 3 maart 2021
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 18 december inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht