Activiteiten

Utrecht aan zee

Hoe groot is de kans dat je over 20 jaar met de fiets binnen een kwartier naar het strand kan fietsen vanaf Utrecht?

Om deze vraag te beantwoorden ga je bij deze masterclass aan de slag met klimaatmodellen en voer je experimenten uit aan de hand van bestaande data. Je gaat berekenen hoe snel de ijskappen smelten en de oceanen zich uitbreiden. De gevolgen hiervan kan je dan in een 3D-kaart van Nederland inladen en grafisch weergeven.

Tijdens deze tweedaagse masterclass ga je aspecten uit de Natuurkunde en de Informatica leren kennen en toepassen. Wil je graag meer weten over het klimaat (en de berekeningen daaraan), en leren hoe je daar zelf modellen voor bouwt? Schrijf je dan snel in!

De data van deze masterclass worden in het najaar bekend gemaakt.

Doelgroep
Deze masterclass is voor 5 en 6 vwo’ers met natuurkunde.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
Maandag 30 maart en maandag 6 april
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 55,- voor een tweedaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.
Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht