U-Talent

Alleen voor partnerscholen

U-Talent University Pioneers: Geneeskunde & Biomedische Wetenschappen (vierde bijeenkomst 22/23)

Onderdeel van U-Talent UP

Op 6 juni 2023 vindt de vierde U-Talent UP bijeenkomst van dit schooljaar plaats. Tijdens deze bijeenkomst komen jullie meer te weten over de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen door in gesprek te gaan met studenten en docenten die verbonden zijn aan deze studies. Zij zullen jullie meer vertellen over onder andere de inhoud van de studies, maar ook over of je nog genoeg tijd over hebt voor een sociaal leven als je voor één van deze studies kiest. Heel belangrijk om te weten natuurlijk!

Tijdens de tweede helft van de bijeenkomst gaan we aan de slag met ethische vragen in ‘het embryolab’. Wanneer mag je een embryo genetisch modificeren? Is dat alleen wanneer je drager als toekomstige ouder drager bent van een erfelijke ziekte of denk je juist dat het genetisch modificeren van een embryo nooit toegestaan zou mogen worden? Ingewikkelde vraagstukken die we tijdens deze bijeenkomst samen zullen bespreken.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis

Inschrijven

Neem contact op met de U-Talent coördinator van je school als je je wilt aanmelden. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Deadline aanmelden: 30 september 2022.
Gebruik het inschrijfformulier om een leerling aan te melden. Als je meerdere leerlingen wilt opgeven, vul je het inschrijfformulier meerdere keren in. Deadline aanmelden: 30 september 2022.

Terug naar het overzicht