UP Jaar II (Groep D) | bijeenkomst 1/3 “Literatuurstudie”

Ben je aan je profielwerkstuk begonnen of ga je binnenkort beginnen? Of ben je los daarvan benieuwd naar hoe je literatuuronderzoek doet?

Literatuuronderzoek kan een klein onderdeel zijn rondom een experiment dat je zelf uitvoert. Het kan ook een groter, op zichzelf staand onderzoek zijn waarbij je verschillende eerdere publicaties gebruikt om een onderzoeksvraag te beantwoorden.

Misschien ben je al weleens gefrustreerd geraakt van het zoeken naar goede bronnen voor een bepaalde vraag. Of wellicht weet je nog niet hoe je op een handige manier naar die bronnen kunt verwijzen.

Tijdens deze sessie gaan we stap voor stap aan de slag met de zoektocht naar bruikbare wetenschappelijke bronnen. We maken kennis met verschillende type bronnen en zoeksystemen, zowel online als in de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Je zoekt wetenschappelijke literatuur voor een (eigen) onderzoek en je evalueert de gevonden resultaten. Ook weet je aan het einde hoe je de gevonden bronnen kunt gebruiken en citeren op wetenschappelijk verantwoordde wijze.

Kortom, je creëert alles wat je nodig hebt om een goede start te kunnen maken voor je eigen (toekomstige) literatuuronderzoek!

Deze activiteit is onderdeel van het UP-programma.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van maximaal 4 uur, afhankelijk van eerdere voorbereidingen voor bijvoorbeeld het profielwerkstuk.

Je hebt een laptop nodig en de lunch wordt door ons geregeld.

 

Praktische informatie

Start datum:
14/11/2023
Tijdstip:
09:30-16:30
Niveau:
5 vwo
Locatie:
Viktor Koningsbergergebouw - Verzamelen in de centrale hal
Partnerschap:
Ambitie Connectie