Activiteiten

U-Talent UP

University Pioneers (UP)
Je zit in de bovenbouw en wilt (misschien) gaan studeren. Dat is leuk, maar ook een hele nieuwe stap. Deze stap kan moeilijker zijn om te zetten, als je ouders niet hebben gestudeerd en daardoor niet alles weten van studeren.

U-Talent UP is een nieuw programma voor havo- en vwo-leerlingen, waarvan de ouders niet hebben gestudeerd aan een universiteit of hogeschool. Bij U-Talent UP kom je tijdens de bovenbouw meerdere keren naar de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Je maakt samen met de andere UP-leerlingen kennis met het hoger onderwijs en studeren.

UP-middagen
Tijdens een aantal UP-middagen werken jullie onder andere samen aan jullie studievaardigheden, zodat je je studie goed voorbereid kan beginnen. Bovendien maak je kennis met studenten en onderzoekers, die je vertellen over hun eigen studieloopbaan en wat ze daarvan geleerd hebben.

Daarnaast neem je deel aan verschillende activiteiten, zoals de masterclasses of onderzoeksdagen. Je kan bij de masterclasses kiezen uit zeer diverse onderwerpen, van biomedische wetenschappen en robotica tot taalwetenschappen en natuurkunde. Aan welke activiteiten je precies mee doet, hangt af van je eigen interesses.

Lale Yucel, UP-begeleider

Hoe ziet het programma eruit?

  • Je krijgt een UP-begeleider en komt in een groep met 10 tot 15 leerlingen van verschillende scholen.
  • Vier keer per jaar komen jullie samen op de Universiteit Utrecht voor een UP-middag. Thema’s van deze middagen zijn bijvoorbeeld ‘Jouw toekomstdroom’ of ‘Studeren doe je zo!’.
  • Verder kan je deelnemen aan een paar andere activiteiten, zoals masterclasses, de Onderzoeksdagen of proefstuderen.

Aan het eind van het programma krijg je een certificaat, als je hebt deelgenomen aan het volledige programma.

Voor wie?

Dit programma is voor leerlingen die:

  • In de havo/vwo bovenbouw zitten;
  • Ouder(s)/verzorger(s) hebben die niet hebben gestudeerd aan het hoger onderwijs (in Nederland);
  • Gemotiveerd en leergierig zijn.

Tot de zomer bestaat het programma nog uit 2 middagen (de UP-middagen). Vanaf volgend schooljaar bestaat het programma uit 4 UP-middagen en 2 dagen voor het volgen van een masterclass of andere activiteit. Deze (mid)dagen kan en mag je missen van school.

Je geeft je in principe op voor het hele programma: als je bijvoorbeeld nu in 4vwo zit, doe je ook mee in de 5e en 6e klas. Het is niet erg als je nu al in een hogere klas zit en dus maar 1 (of 2) jaar het programma kan volgen.

Data

  • Dinsdag 10 maart 2020 van 12:30 tot 16:00 uur.
  • Dinsdag 9 juni 2020 van 12:30 tot 16:00 uur.
  • De data voor schooljaar 2020/2021 worden nog bepaald.

Deadline aanmelden: 23 februari 2020.

Vragen? Neem contact op met Lale Yücel: l.yucel@uu.nl.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 10 maart 2020 van 12:30 tot 16:00 uur. Dinsdag 9 juni 2020 van 12:30 tot 16:00 uur. De data voor schooljaar 2020/2021 worden nog bepaald.
Locatie:
Utrecht Science Park de Uithof.
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
Het programma is gratis.

Inschrijven

Neem contact op met de U-Talent coördinator van je school als je je wilt aanmelden. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis. Deadline aanmelden: 23 februari 2020.
Gebruik het inschrijfformulier om een leerling aan te melden. Als je meerdere leerlingen wilt opgeven, vul je het inschrijfformulier meerdere keren in. Deadline aanmelden: 23 februari 2020.
Aanmelden moet in overleg met jouw mentor en kan via het inschrijfformulier . Deadline aanmelden: 23 februari 2020.

Terug naar het overzicht