Activiteiten

Alleen voor Ambitie

Tiny Houses

Heb je een N&T profiel en ben je geïnteresseerd in techniek en ontwerpen? Dan is deze dag iets voor jou. Je gaat met andere 4 havo leerlingen bij de Hogeschool Utrecht werken aan een creatieve ontwerpopdracht. Een bedrijf uit Culemborg geeft je namelijk de kans om mee te denken over het ontwerpen van zogenaamde tiny houses. Dit zijn mini-huisjes, soms op wielen, goedkoper dan een ‘echt’ huis en vaak duurzaam gebouwd. Je krijgt een ontwerpopdracht van het Culemborgse bedrijf, dat zelf ook tiny houses maakt. Samen met een docent Ontwerpen van de Hogeschool Utrecht ga je hiermee aan de slag.

Tijdens deze dag bedenk je de ontwerpvraag, verzamel en analyseer je gegevens en bedenk je handige oplossingen met jouw projectgroepje. Wat leuk als je vervolgens met andere leerlingen een model maakt van je eigen ontwerp! Aan het einde van de dag presenteer je jullie ontwerp aan de andere leerlingen én het bedrijf. Wie weet wordt jouw ontwerp – of een deel daarvan – wel echt in productie genomen door het bedrijf.

Je leert over het doen van onderzoek en technisch ontwerpen en hoe je jouw creativiteit kan stimuleren. Je gaat direct in de praktijk aan de slag en er is ruimte voor je vragen. Tijdens deze dag doorloop je in één keer het hele ontwerpproces. Wellicht kan je wat je leert ook toepassen op je profielwerkstuk, als je kiest voor een technisch ontwerp.

Doelgroep

Deze activiteit is voor 4 havo leerlingen.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo
Data:
6 juni 2019
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht