Activiteiten

Alleen voor Ambitie

Tiny Houses: technisch ontwerpen

Heb je een profiel N&T en ben je geïnteresseerd in techniek en ontwerpen? Dan is deze dag iets voor jou. Je gaat met andere 4-havoleerlingen bij de Hogeschool Utrecht werken aan een creatieve ontwerpopdracht. Een bedrijf uit Culemborg geeft je namelijk de kans om mee te denken over het ontwerpen van zogenaamde tiny houses. Dit zijn mini-huisjes, soms op wielen, goedkoper dan een ‘echt’ huis en vaak duurzaam gebouwd. Je krijgt een ontwerpopdracht van het Culemborgse bedrijf, dat zelf tiny houses maakt. Samen met een docent Ontwerpen van de Hogeschool Utrecht ga je hiermee aan de slag.

Tijdens deze dag bedenk je de ontwerpvraag, verzamel en analyseer je gegevens en bedenk je handige oplossingen met jouw projectgroepje.  Wat leuk als je vervolgens met  andere leerlingen een model maakt van je eigen ontwerp! Aan het einde van de dag presenteer je jullie ontwerp aan de andere leerlingen én het bedrijf. Wie weet wordt jouw ontwerp – of een deel daarvan – wel echt in productie genomen door het bedrijf.

Je leert over het doen van onderzoek en technisch ontwerpen en hoe je jouw creativiteit kan stimuleren. Je gaat direct in de praktijk aan de slag en er is ruimte voor je vragen. Tijdens deze dag doorloop je in één keer het hele ontwerpproces. Wellicht kan je wat je leert ook toepassen op je profielwerkstuk, als je kiest voor een technisch ontwerp.

Zelf meenemen: Lunch, pen, potlood, gum, geodriehoek, rekenmachine

Praktische informatie

Niveau:
4 havo
Data:
Vrijdag 25 mei of donderdag 7 juni 2018 van 9.00 - 16.00 uur (eendaagse workshop)
Locatie:
Hogeschool Utrecht
Partnerschap:
Ambitie
Prijs:
Gratis (alleen voor U-Talent Ambitiescholen die niet deelnemen aan de U-Talent College pilot)

Inschrijven

Deze workshop is toegankelijk voor bovenbouw havo-leerlingen van U-Talent Ambitiescholen die niet deelnemen aan de U-Talent College pilot.

Voor leerlingen: Ben je geïnteresseerd in deze activiteit? Geef je dan op bij de U-Talent coördinator op jouw school.

Voor U-Talent coördinatoren: Je kunt leerlingen opgeven via het inschrijfformulier. De inschrijving sluit op 22 april 2018. Begin mei 2018 maken we de indeling bekend via de mail.

Terug naar het overzicht