U-Talent

22-23 Taaldompteur: kruip in de huid van een docent Nederlands

… Heb je je altijd al verwonderd over waarom sommige sprekers meer invloed hebben dan anderen?

… Ben je benieuwd of het lijdend voorwerp nu echt alleen maar een term is of dat je er ook nog wat mee kan in je leven, sterker nog dat je er spelletjes mee kan spelen?

… Zouden de letters van het kofschip ooit door iemand in 1835 in een zolderkamertje in Amsterdam bedacht zijn?

… Zou je wel eens willen zien wat virtual reality met Nederlands te maken heeft?

… Wil je weten of er ook dichters zijn die nog niet oud en bejaard of zelf dood zijn en die jou echt nog wel wat te vertellen hebben?

… Lijkt het je wat om met leeftijdsgenoten eens echt door te praten over literatuur die over het klimaat, inclusiviteit en/of BLM gaat?

… Én wil jij wel eens een lesje van je docent Nederlands overnemen om je opgedane kennis ook weer aan jouw klas te vertellen?

Dan ben je bij ons aan het goede adres en van harte welkom bij onze masterclassdag (tsja, waarom schrijven we dat eigenlijk zo?)

 

Voorbereiden

In plaats van een voorbereidende opdracht, zit aan deze masterclass een ander soort opdracht verbonden. Je ontwerpt namelijk een les(onderdeel) naar aan leiding van een onderwerp uit de neerlandistiek. Deze les of dit lesonderdeel voer je later ook uit in je eigen klas. Op een later moment wordt er nog een gepland om de les te evalueren. Meer uitleg hoor je in de informatiemail die je ontvangt van te voren en tijdens de masterclass.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 4 april tussen 10:00 en 16:00 uur
Locatie:
Universiteit Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen en €35,- voor leerlingen van niet-partnerscholen.

Inschrijven

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen. Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht