Activiteiten

Serious games: ontwerp je eigen spel

Populaire games zijn vaak spannend en stimuleren je om steeds beter te willen worden. Spelenderwijs leren gaat dan vanzelf. In deze workshop ga je zelf een educatief digitaal spel ontwerpen.

We ontdekken eerst de basisprincipes van games en gamification: wat maakt een spel spannend, uitdagend en leerzaam? Met deze kennis maak je een eerste opzet van een educatieve game met een zelf gekozen onderwerp.

Tijdens de tweede bijeenkomst ga je je game ook daadwerkelijk realiseren. Daarvoor maken we tijdens de eerste bijeenkomst een keuze uit de mogelijke programma’s die geschikt zijn om games in te maken. Als voorbereiding voor de tweede bijeenkomst ga je thuis oefenen, om het bijbehorende programma in de vingers te krijgen. Aan het einde van de dag presenteer je jouw game aan de gehele groep door een level van het spel te spelen.

Deze masterclass bestaat uit twee middagen.

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met interesse in games en programmeren.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 1,5 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Woensdag 31 oktober en donderdag 15 november 2018 van 13.00-16.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 30,- voor twee middagen masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven vanaf eind september/begin oktober.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer wij de inschrijving precies openen, geef dan hier je emailadres op. Het is aan te raden dit te doen, want veel masterclasses zitten snel vol.

Terug naar het overzicht