U-Talent

3vwo campusdag: School of slaap?

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Moet het 1e lesuur verboden worden?slaap

Alle dieren slapen, maar wel op verschillende manieren. Een kwetsbare giraffe slaapt veel minder dan een roofdier, zoals een leeuw. En hoe slapen dolfijnen eigenlijk?

Ook wij mensen hebben onze eigen manier van slapen. De meeste volwassenen doen dit 7-9 uur per nacht en (school)kinderen slapen 9-11 uur per nacht. Maar waarom slapen we eigenlijk? Wat gebeurt er tijdens onze slaap? En heb je tijdens de puberteit een ander dag-nacht ritme dan volwassenen?

In deze module zoeken we vanuit verschillende invalshoeken naar het antwoord op deze vragen. Daarnaast doe je onderzoek naar jouw eigen dag-nacht ritme en je leert hoe je deze gegevens kunt analyseren. De uitkomsten van dit onderzoek en de opgedane kennis gebruiken jullie om een advies te geven aan jouw eigen schoolbestuur: Hoe laat is de ideale start van de schooldag van een middelbare scholier?

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht die van tevoren met de coördinatoren wordt gedeeld. Een onderdeel van de voorbereidende opdracht is dat leerlingen hun slaapritme gedurende een week bijhouden.

Praktische informatie

Niveau:
3 vwo
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

School of Slaap vindt plaats in blok 2. De inschrijfperiode voor dit blok is van maandag 12 september 2022 tot en met vrijdag 14 oktober 2022.

De inschrijfprocedure voor coördinatoren is als volgt:

  1. Op de gedeelde sharepoint vind je dit reserveringsbestand. In dit excelbestand reserveer je, o.b.v. het aantal plekken waarop jouw school recht heeft, de gewenste plekken.
  2. In het reserveringsbestand vind je de link naar het aanmeldformulier. Per blok geef je de namen van de leerlingen door én de begeleider die meekomt.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen?

Helaas is deze activiteit helemaal vol en zijn de inschrijvingen gesloten.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Terug naar het overzicht