Red het regenwoud

red het regenwoudWil jij weten waarom het regenwoud zo belangrijk is voor planten, dieren en mensen? En waarom wij in Nederland afhankelijk zijn van de natuur daar?

Deze eendaagse online module gaat over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebied mee te maken heeft. Je maakt kennis met een aantal bijzondere planten en dieren uit het tropisch regenwoud en de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Je krijgt een interactief college van een wetenschapper van Trésor; een stichting die het regenwoud in Frans-Guyana beschermt. Na het college ga je een oplossing bedenken  voor de bedreiging van het regenwoud en ontwerp je een wetenschappelijke poster. Je krijgt hierop feedback van je docenten en medeleerlingen en die verwerk je in je poster. Aan het einde van de dag presenteer je jouw oplossing aan de rest van de groep. Help jij mee het regenwoud te beschermen?

Bekijk waarom Casper vorig jaar meedeed en wat hij er van vond:

 

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo
Data:
Dinsdag 1 juni 2021 10.00-15.00 uur.
Locatie:
Online in de Virtual Classroom
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

Coördinatoren kunnen t/m 17 mei leerlingen aanmelden via dit formulier. Er zijn 4 schermen beschikbaar in de Virtual Classroom per school. Het is mogelijk dat leerlingen in tweetallen achter een computer/laptop werken, dus je kan maximaal 8 leerlingen opgeven. Je kan ook leerlingen opgeven voor de reservelijst, die geplaatst worden als er nog plekken over zijn.

Terug naar het overzicht