Red het regenwoud | campusdag

Wil jij weten waarom het regenwoud zo belangrijk is voor planten, dieren en mensen? En waarom wij in Nederland afhankelijk zijn van de natuur daar? 

Programma

Tijdens de campusdag leer je van alles over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebeid mee te maken heeft. Je maakt kennis met een aantal bijzondere planten en dieren uit het tropisch regenwoud en de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht (UU). Je krijgt een interactief college van een wetenschapper van de UU die verbonden is aan Trésor: een stichting die het regenwoud in Frans-Guyana beschermd. In de middag ga je een oplossing bedenken voor de bedreiging van het regenwoud en ontwerp je een wetenschappelijke poster. Je krijgt hierop feedback van je docenten en medeleerlingen en die verwerk je in je poster. Aan het einde van de dag presenteer je jouw oplossing aan de rest van de groep. Doe mee en red het regenwoud! 

Doelgroep

Deze activiteit is voor 1 havo- en vwo-leerlingen. 

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit.

Data

Kies uit onderstaande data:

  • Maandag 15 april 2024
  • Maandag 6 mei 2024
  • Maandag 27 mei 2024
  • Maandag 10 juni 2024

De campusdag begint om 10:00 en eindigt rond 16:00.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur. 

Praktische informatie

Data:
10/06/2024
27/05/2024
06/05/2024
15/04/2024
Niveau:
1 havo 1 vwo 2 havo 2 vwo Onderbouw
Locatie:
Utrecht Science Park / Botanische Tuinen
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25 voor externe deelnemers

Inschrijven

Bij inschrijving ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Leerlingen van U-Talent partnerscholen

Voor leerlingen van U-Talent partnerscholen is de deelname gratis. Je meld je als leerling aan bij de U-Talent coördinator van jouw school.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen vanaf 10 januari (campusdag 15 april) / 20 maart (overige data) aanmelden via dit inschrijfformulier. De registraties voor de activiteit sluiten op 9 februari (campusdag 15 april) / 19 april (overige data), dus wees er op tijd bij.

Heb je een vraag die de U-Talent coördinator niet kan beantwoorden? Stel hem dan via u-talent@uu.nl.

Overige leerlingen

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 10 januari (campusdag 15 april) / 20 maart (overige data) inschrijven voor deze activiteit via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties voor de activiteit sluiten op 9 februari (campusdag 15 april) / 19 april (overige data) , dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.