U-Talent

1 havo/vwo campusdag: Red het regenwoud

red het regenwoud

Wil jij weten waarom het regenwoud zo belangrijk is voor planten, dieren en mensen? En waarom wij in Nederland afhankelijk zijn van de natuur daar?

Tijdens de campusdag leer je van alles over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebeid mee te maken heeft. Je maakt kennis met een aantal bijzondere planten en dieren uit het tropisch regenwoud en de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht (UU). Je krijgt een interactief college van een wetenschapper van de UU die verbonden is aan Trésor: een stichting die het regenwoud in Frans-Guyana beschermd. In de middag ga je een oplossing bedenken voor de bedreiging van het regenwoud en ontwerp je een wetenschappelijke poster. Je krijgt hierop feedback van je docenten en medeleerlingen en die verwerk je in je poster. Aan het einde van de dag presenteer je jouw oplossing aan de rest van de groep. Doe mee en red het regenwoud!

Doelgroep

Deze activiteit is voor 1 havo- en vwo leerlingen.

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo
Data:
Maandag 3 april, maandag 8 mei, maandag 5 juni en maandag 12 juni van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park, Botanische Tuinen
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Red het regenwoud vindt plaats in blok 3/4. De inschrijfperiode voor dit blok is van maandag 5 december 2022 tot en met vrijdag 3 maart 2023.

De inschrijfprocedure voor coördinatoren is als volgt:

  1. Op de gedeelde sharepoint vind je dit reserveringsbestand. In dit excelbestand reserveer je, o.b.v. het aantal plekken waarop jouw school recht heeft, de gewenste plekken.
  2. In het reserveringsbestand vind je de link naar het aanmeldformulier in formdesk. Per blok geef je de namen van de leerlingen door én de begeleider die meekomt.

Let op: de inschrijfdeadline geld voor beide stappen. Dus zowel het reserveringsbestand als het aanmelden van leerlingen in formdesk sluit op vrijdag 3 maart 2023.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen?

De inschrijfperiode voor externe leerlingen is van dinsdag 7 maart t/m zondag 19 maart o.b.v. beschikbaarheid. Schrijf je in via dit formulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl

 

Terug naar het overzicht