U-Talent

1 havo/vwo campusdag: Red het regenwoud

red het regenwoudWe zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Wil jij weten waarom het regenwoud zo belangrijk is voor planten, dieren en mensen? En waarom wij in Nederland afhankelijk zijn van de natuur daar?

Tijdens de campusdag leer je van alles over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebeid mee te maken heeft. Je maakt kennis met een aantal bijzondere planten en dieren uit het tropisch regenwoud en de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht (UU). Je krijgt een interactief college van een wetenschapper van de UU die verbonden is aan Trésor: een stichting die het regenwoud in Frans-Guyana beschermd. In de middag ga je een oplossing bedenken voor de bedreiging van het regenwoud en ontwerp je een wetenschappelijke poster. Je krijgt hierop feedback van je docenten en medeleerlingen en die verwerk je in je poster. Aan het einde van de dag presenteer je jouw oplossing aan de rest van de groep. Doe mee en red het regenwoud!

Doelgroep

Deze activiteit is voor 1 havo- en vwo leerlingen.

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Terug naar het overzicht