Activiteiten

Red het regenwoud – online variant juni

In verband met de uitbraak van het coronavirus is deze activiteit afgelast voor alle data in mei en juni 2020. Wel vindt er een online variant plaats, waar coördinatoren van de betreffende scholen over zijn geïnformeerd. 

red het regenwoudDit programma gaat over het tropisch regenwoud en de bedreigingen waar dat gebied mee te maken heeft. Je maakt kennis met de Botanische Tuinen op de Uithof, doet een actieve zoekopdracht in de kassen en maakt vervolgens een beschermlijst; welke planten uit de kassen vind jij dat beschermd moeten worden? Je adopteert als het ware een plant.

Na de lunch krijg je een interactief college van een wetenschapper/student van Tresor; een stichting die het regenwoud in Frans-Guyana beschermt. Na het college ga je een oplossing voor de bedreiging van de plant bedenken en ontwerpen, die je vervolgens presenteert aan de rest van de groep.

Let op: Het programma is voor zowel 1e als 2e klassers; we passen het programma zo aan dat het geschikt is voor het niveau.

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer twee uur.

Data voor de 1e klas:

Voor de scholen die op deze data mee zouden doen wordt een (beperkte) online variant aangeboden 9, 16 en 23 juni. Coördinatoren zijn hierover via de mail geïnformeerd.

Data voor de 2e klas:

  • dinsdag 8 oktober 2019
  • dinsdag 15 oktober 2019
  • dinsdag 29 oktober 2019
  • dinsdag 5 november 2019

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo 2 havo 2 vwo
Data:
Zie tekst hierboven. De campusdag is van 10:00-15:00 uur.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

Coördinatoren zijn via de mail geïnformeerd over hoe eersteklassers aangemeld kunnen worden voor de online variant in juni. 

Terug naar het overzicht