Activiteiten

Raspberry Pi & Arduino

Mobieltjes, I-pads en laptops: computers vormen een onlosmakelijk element van de huidige maatschappij. Ze zijn er in alle soorten en maten en worden steeds kleiner. Arduino en Raspberry Pi zijn computers in miniformaat, waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

In deze masterclass maak je eerst kennis met Arduino en Raspberry Pi. Hoe werkt het, wat heb je er bij nodig en welke apparaten kan je ermee aansturen? Laat je niet afschrikken door het programmeren: we vragen via internet informatie op bij een learning community, zodat we als leerteam elkaar verder helpen. We gaan samen een voorbeeldtoepassing van Arduino en Raspberry PI maken, bijvoorbeeld een mediaplayer.

Vervolgens gaan we onszelf verdiepen in een andere bestaande toepassing en deze realiseren. Welke uitdagende toepassing pak jij op? Uiteraard presenteer je je toepassing aan het eind van de dag aan de gehele groep.

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met interesse in techniek.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
donderdag 7 december 2017 van 9.30 - 16.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent coördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.
Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent-coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan schrijf je je in via het volgende inschrijfformulier.

Terug naar het overzicht