U-Talent

PWS-wedstrijd (leerlingen)

Ben jij een vwo-leerling en doe je eindexamen in het schooljaar 2022-2023? Doe dan mee aan de PWS-wedstrijd van de Universiteit Utrecht! De wedstrijd helpt jou om meer te leren over het doen van onderzoek. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of welk schoolvak het PWS wordt gemaakt: iedereen kan meedoen!

Wat is de PWS wedstrijd?
Samen met Onderwijsadvies & Training, organiseert U-Talent dit jaar weer een PWS-wedstrijd. Iedere deelnemer levert een onderzoeksvoorstel in, welke vervolgens wordt beoordeeld door wetenschappers van de Universiteit Utrecht. De beste onderzoeksvoorstellen worden geselecteerd om mee te doen aan de finaleronde; je wordt dan tijdens het maken van je profielwerkstuk gecoacht door een echte UU-wetenschapper. Lijkt dit je wel wat? Vraag dan je docent om jou of jouw groepje in te schrijven via de link onderaan deze pagina!

Hoe win je de wedstrijd?
De leerlingen die de beste onderzoeksvoorstellen hebben ingediend en tijdens het PWS-traject zijn gecoached door een UU-wetenschapper, leveren hun eind werkstuk bij ons in. Een jury beoordeelt de eindwerkstukken en stelt het winnende PWS-team van de wedstrijd vast.

De vorige PWS-wedstrijd
In het schooljaar 2018-2019 is voor de vierde keer een PWS-wedstrijd gehouden voor leerlingen in vwo 6. Het thema Dynamics of Youth stond centraal, dit is één van de vier strategische thema’s (onderzoeksgebieden) van de Universiteit Utrecht. Lees meer over de winnaars en hun onderwerpen. Of bekijk het filmpje hieronder.

 

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Partnerschap:
Open

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen aan de wedstrijd? Kijk dan voor het inschrijven en uitleg over het verloop van de wedstrijd op deze pagina. Inschrijven kan tot en met 23 september 2022.

Terug naar het overzicht