Programmeer een hit!

In deze masterclass leer je een programmeertaal voor muziek kennen en zet je vrij snel de eerste stappen naar een goed klinkend geheel. Daarnaast komen zowel een aantal concepten uit de muziek langs als een aantal belangrijke programmeerconcepten. Dat laatste ga je ook nog in een andere omgeving leren kennen door een animatie te maken, zodat je nieuw opgedane programmeerkennis meteen breder toepasbaar is. 

Aan het eind van de dag zullen jullie zelf geprogrammeerde hits gepresenteerd worden in de vorm van een video (zelfgemaakte muziek plus bijhorende visuele animatie). 

Belangrijk: bij deze masterclass moet je je eigen oortjes/koptelefoon meenemen. Als je een laptop hebt, is het handig om die ook mee te nemen. Als je een eigen laptop wilt gebruiken, installeer dan daarop deze software: Sonic Pi en Processing. 

Doelgroep

Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers met een N-profiel.  

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 30 minuten. 

Als je een eigen laptop wilt gebruiken, installeer dan daarop deze software: 

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 17 november 2020
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 1 oktober inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht