Activiteiten

Proevenparade: Deeltjesfysica

We organiseren een middag/avond met als thema ‘Deeltjesfysica: van donkere materie tot het klaslokaal‘. De activiteit heeft als doel natuurkundedocenten de kans te geven:

  • Hun eigen kennis te verdiepen,
  • Eens van dichtbij kennis te maken met moderne meetapparatuur en het laatste onderzoek op het gebied van kosmische straling en donkere materie,
  • Inspiratie op te doen voor nieuw en inspirerend lesmateriaal.

Onderwerpen die hierbij (van nature) aan bod komen zijn naast deeltjesfysica ook elektromagnetisme, astrofysica en data-analyse.

De activiteit begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Het programma bestaat uit een rondleiding langs moderne meetapparatuur, een introductie over het unieke samenwerkingsproject tussen wetenschap en scholen genaamd HiSPARC, een inspirerend voorbeeld van hoe deeltjesfysica naar lesmateriaal te vertalen is en tot slot een avondmaaltijd met lezing over het bijzondere verhaal van onze zoektocht naar dark matter.

Doelgroep

Natuurkunde docenten en toa’s

Praktische informatie

Data:
n.t.b.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis

Inschrijven

Deze middag wordt georganiseerd door het Departement Natuurkunde- en Sterrenkunde. 
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar science.outreach.phys@uu.nl onder vermelding van je naam, school en eventuele dieetwensen. Schrijf je in om op de hoogte te blijven van de nieuwe datum voor de nascholing!

Terug naar het overzicht