U-Talent

2 havo/vwo campusdag: Plastic Soep

plastic soep

Wat gebeurt er met een plastic badeendje als je ‘m midden in de oceaan van een boot afgooit? Waar drijft die eend naar toe? En drijft ‘ie na een jaar nog steeds vrolijk over de golven?

In dit programma over Plastic Soep ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Een onderzoeker vertelt je wat er nou eigenlijk precies aan de hand is ver op zee, en samen bedenken jullie oplossingen voor het plastic probleem op zee.

Programma
Dit jaar vindt het programma weer plaats op de Universiteit van Utrecht.

Tijdens de voorbereidende opdracht (op school) doe je een practicum waarin je zelf bioplastic maakt en doe je een onderzoek naar het drijven van plastic. Verder leer je over oceaanstromingen en het ophopen van plastic in zee.

Tijdens de moduledag leer je van de U-Talent docenten alles over de plastic soep. Je krijgt een college van een onderzoeker en maakt kennis met onderzoek dat op de UU plaatsvindt. Je werkt aan een interactieve opdracht waarbij je een manier bedenkt om minder plastic in zee te krijgen, of plastic uit zee te verwijderen. Dit verwerk je in een poster over de plastic soep.

Doelgroep

Deze activiteit is voor 2 havo- en vwo-leerlingen.

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit (deze geef je ook op in het inschrijfformulier).

Voorbereiden

Er is een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Praktische informatie

Niveau:
2 havo 2 vwo
Data:
Maandag 14 en 21 november en maandag 5 en 12 december van 10:00 tot 16:00 uur
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Plastic Soep vindt plaats in blok 2. De inschrijfperiode voor dit blok is van maandag 12 september 2022 tot en met vrijdag 14 oktober 2022.

De inschrijfprocedure voor coördinatoren is als volgt:

  1. Op de gedeelde sharepoint vind je dit reserveringsbestand. In dit excelbestand reserveer je, o.b.v. het aantal plekken waarop jouw school recht heeft, de gewenste plekken.
  2. In het reserveringsbestand vind je de link naar het aanmeldformulier. Per blok geef je de namen van de leerlingen door én de begeleider die meekomt.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen?

De inschrijfperiode voor externe leerlingen is van maandag 17 oktober 2022 t/m zondag 30 oktober 2022 o.b.v. beschikbaarheid. Schrijf je in via dit formulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Terug naar het overzicht