Plastic soep 2021-2022

plastic soep

Wat gebeurt er met een plastic badeendje als je ‘m midden in de oceaan van een boot afgooit? Waar drijft die eend naar toe? En drijft ‘ie na een jaar nog steeds vrolijk over de golven?

In dit programma over Plastic Soep ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Een onderzoeker vertelt je wat er nou eigenlijk precies aan de hand is ver op zee, en samen bedenken jullie oplossingen voor het plastic probleem op zee.

Programma
Dit jaar vindt het programma weer plaats op de Universiteit van Utrecht.

Tijdens de voorbereidende opdracht (op school) doe je een practicum waarin je zelf bioplastic maakt en doe je een onderzoek naar het drijven van plastic. Verder leer je over oceaanstromingen en het ophopen van plastic in zee.

Tijdens de moduledag leer je van de U-Talent docenten alles over de plastic soep. Je krijgt een college van een onderzoeker en maakt kennis met onderzoek dat op de UU plaatsvindt. Je werkt aan een interactieve opdracht waarbij je een manier bedenkt om minder plastic in zee te krijgen, of plastic uit zee te verwijderen. Dit verwerk je in een poster over de plastic soep.

Doelgroep

Deze activiteit is voor 2 havo- en vwo-leerlingen.

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit (deze geef je ook op in het inschrijfformulier).

Voorbereiden

Er is een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Praktische informatie

Niveau:
2 havo 2 vwo
Data:
1, 2, 8, 9, 16 november 2021 van 10:00 tot 16:00
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25,- voor externe deelnemers

Inschrijven

De inschrijving is momenteel gesloten 

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

De inschrijving is momenteel gesloten 

De U-Talent coördinator heeft inmiddels van het U-Talent team te horen gekregen op welke datum zijn of haar school is ingedeeld. Middels dit inschrijfformulier kan je voor desbetreffende datum leerlingen opgeven.

De deadline voor het opgeven van leerlingen ligt op 1 oktober 2021.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen?

De inschrijving is momenteel gesloten 

Dan kan je je inschrijven voor deelname aan deze activiteit op dinsdag 9 november 2021 via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de de deadline voor het inschrijven ligt op 1 oktober 2021, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Terug naar het overzicht