Activiteiten

Plastic soep

plastic soep u-talentWat gebeurt er met een badeend als je ‘m midden in de oceaan van een boot afgooit? Waar drijft die eend naar toe? En drijft ‘ie na een jaar nog steeds vrolijk over de golven? In dit brugklasprogramma over Plastic Soep ontdek je wat er gebeurt met plastic in de oceaan. Een onderzoeker vertelt je wat er nou eigenlijk precies aan de hand is ver op zee, en samen bedenken jullie oplossingen voor het plastic probleem op zee. En haal je handen alvast uit je mouwen, want je gaat niet stilzitten!

Bekijk hieronder het videoverslag van deze campusdag.

Doelgroep

Deze activiteit is voor havo en vwo brugklasleerlingen.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer twee uur, verspreid over een aantal dagen.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo
Data:
Deze activiteit vindt van 10:00-15:30 uur plaats op 9 verschilllende dagen: maandag 3 december, dinsdag 11 december, maandag 17 december en dinsdag 18 december 2018. En dinsdag 8 januari, maandag 14 januari, dinsdag 15 januari, maandag 21 januari en dinsdag 22 januari 2019.
Locatie:
Science Park de Uithof (Utrecht)
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

Voor coördinatoren van partnerscholen:
Van het U-Talent team heb je inmiddels gehoord op welke dag jouw school is ingedeeld. Via dit formulier geef je voor 11 november 2018 (voor deelname in december) of voor 2 december 2018 (voor deelname in januari) aan welke leerlingen er komen op de toegewezen datum.

Voor leerlingen van niet-partnerscholen:
Deelname aan deze activiteit kost €25,- excl. transactiekosten voor leerlingen die zich open inschrijven. De inschrijving is nu gesloten.

Terug naar het overzicht