Activiteiten

Plastic Fantastic

Momenteel worden 3D-printers vooral gebruikt door bedrijven, scholen en hobbyisten. Maar misschien staat er over tien jaar in elk huishouden wel een 3D-printer. Wil jij weten wat je daar dan mee kan? Daar gaan we in deze masterclass mee aan de slag.

Je leert over het digitaal ontwerpen van 3D-modellen en je ontdekt wat er mogelijk (en onmogelijk) is met de Ultimaker printer. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat de printer laag voor laag print, en dat het materiaal op alle plekken dik genoeg wordt om stevigheid te geven aan je eindproduct.

De masterclass is dus geschikt als kickstarter om te leren werken met de printer, bijvoorbeeld als je hiermee aan de gang wilt voor een praktische opdracht zoals je profielwerkstuk. Houd er rekening mee dat de printtijd op de dag zelf beperkt is. Het uitgangspunt is wel dat elke deelnemer van een eigengemaakt ontwerp een klein printje kan maken. Bovendien mag je in overleg op een later moment terugkomen om de printer te gebruiken.

Deze masterclass is voor alle 5 of 6 vwo’ers.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
6 februari 2018
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht