Activiteiten

Opdat je de pret ziet van de spreadsheet – onderwijs op afstand

U-Talent activiteit Opdat je de pret ziet van de spreadsheetIn verband met de uitbraak van het coronavirus wordt deze cursus aangepast naar digitaal onderwijs op afstand

Spreadsheet software heeft veel wat de grafische rekenmachine niet heeft. Het is niet alleen een stuk veelzijdiger, maar waar de leerling zijn grafische rekenmachine bij een latere studie of professionele loopbaan zelden meer aanraakt, is spreadsheet software alom.

In deze workshop leer je hoe je spreadsheet software inzet in je lessen bij bovenbouw statistiek (o.a. beschrijvende statistiek, hypothese toetsen, betrouwbaarheidsintervallen, lineaire regressie en correlatie) en dynamisch modelleren (o.a. discrete modellen, 2D-modellen).

Het is een hands-on workshop met de laptop voor je neus. Het gaat erom de software onder de knie te krijgen en het een rol te geven in je les-activiteiten.

Het doel is dat jij en uiteindelijk de leerling inzien hoe spreadsheets statistiek en dynamische modellen heel tastbaar en inzichtelijk kunnen maken… en de pret met wiskunde kunnen vergroten.

Programma

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. In de periode daartussen test je een les-activiteit waarbij leerlingen aan de slag gaan met spreadsheet-software.

In de eerste bijeenkomst werken we aan een breed scala van mogelijkheden met spreadsheets en werk je aan een opzet voor een les-activiteit. In de tweede bijeenkomst delen we ervaringen en bouwen we voort op de eerste bijeenkomst om je mogelijkheden met spreadsheet-software in de klas uit te breiden.

Reken op 9 uur tijdsbesteding voor deze nascholing (2 x 2,5 uur bij de bijeenkomsten en 4 uur naast de bijeenkomsten) en reserveer een les met een bovenbouwklas voor de hands-on ervaring.

Doelgroep

Wiskunde docenten havo/vwo bovenbouw.

Praktische informatie

Data:
Donderdag 5 maart en donderdag 16 april van 15:00-17:30 uur. Deze cursus wordt aangepast naar digitaal onderwijs op afstand.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 150,- voor overige aanmeldingen. 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht