U-Talent

Alleen voor partnerscholen

21-22 Ontwerp je ideale lesboek en de ideale school

Iedereen heeft een mening over onderwijs, want iedereen heeft immers op school gezeten. Je hebt zelf vast ook wel nagedacht over het onderwijs dat je tot nu toe hebt gehad. Hoe komt het dat die ene docent scheikunde jou wél kan motiveren en die andere docent helemaal niet? Wat doet die klasgenoot die altijd maar één keer de stof hoeft te lezen om een 9 te halen? Waarom moet je eigenlijk eindexamens doen? En waarom krijgen leerlingen op school niet veel meer de ruimte om zelf te bepalen wat ze willen leren en hoe ze dat willen leren?

In deze masterclass gaan we kijken naar twee onderwijsvraagstukken. In de ochtend leer je in een minicollege over hoe mensen leren en hoe je die wetenschap kunt gebruiken om onderwijsmateriaal te ontwerpen.

Dat pas je vervolgens toe in het herontwerpen van een les uit één van je eigen lesboeken.

In de middag kijken we naar hoe de overheid het onderwijs organiseert en werk je in een groepje een plan uit voor onderwijsinnovatie. Een jury zal jullie plannen beoordelen en bepalen welk plan het meest origineel en kansrijk is.

Doelgroep:
Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Dinsdag 5 april 2022, tussen 9:30 en 16:00 uur
Locatie:
Universiteit Utrecht (USP)
Partnerschap:
Alfa/gamma
Prijs:
Gratis, alleen toegankelijk voor leerlingen van onze partnerscholen

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent alfa-gamma partnerschool is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent alfa-gammacoördinator op jouw school. Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

 

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht