Activiteiten

Ontwerp een Escape Room

Escape Room leerlingenEscape Rooms zijn sinds een aantal jaar enorm populair als recreatief uitje. Maar ook in het onderwijs kunnen Escape Rooms prima worden ingezet, om leerlingen op een leuke en uitdagende wijze zelf aan de slag te laten gaan. Zowel voor biologie, scheikunde, wiskunde als natuurkunde zijn er succesvolle voorbeelden van het gebruik in onder- en bovenbouw.

Wat gaan we doen?

Leerlingen bezig met Escape RoomIn twee bijeenkomsten maak je met collega’s van andere scholen samen onder begeleiding van experts een Escape Room voor je leerlingen. De begeleiders hebben ervaring met het ontwikkelen van bèta-Escape Rooms voor het VO en HO. Zij nemen dan ook voorbeelden van Escape Rooms voor de verschillende bètavakken én voor verschillende niveaus mee. Deze voorbeelden kunnen worden aangepast aan de doelen en wensen van de deelnemers.

Uiteraard mag je ook ‘from scratch’ beginnen. Het ontwikkelproces is een afwisseling van brainstorm, ontwerp, uittesten en bespreken van de ‘do’s and don’ts’. Tussen de bijeenkomsten werk je – al dan niet samen – een onderdeel van de Escape Room verder uit.

Data en tijden

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten: 13 en 27 maart van 16.00-18.00 uur

Doelgroep

Bèta vwo-docenten onderbouw en bovenbouw

Praktische informatie

Niveau:
vwo
Data:
13 en 27 maart van 16.00-18.00 uur
Locatie:
Science Park de Uithof (Utrecht)
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 vouchers voor docenten van U-Talent partnerscholen. €150,- voor overige aanmeldingen.

Inschrijven

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Let op: deze nascholingscursus zit vol. Deelnemers die zich nog opgeven komen op een wachtlijst.

Voor docenten van onze partnerscholen: al onze partnerscholen krijgen vouchers, waarmee docenten deel kunnen nemen aan het docentenprogramma. Vraag de U-Talent coördinator van jouw school om de vouchercodes.

Terug naar het overzicht