Ontwerp een Escape Room

Escape Rooms zijn sinds een aantal jaar enorm populair als recreatief uitje. Maar ook in het onderwijs kunnen Escape Rooms prima worden ingezet, om leerlingen op een leuke en uitdagende wijze zelf aan de slag te laten gaan. Zowel voor biologie, scheikunde, wiskunde als natuurkunde zijn er succesvolle voorbeelden van het gebruik in onder- en bovenbouw.

Wat gaan we doen?

In twee bijeenkomsten maak je met collega’s van andere scholen samen onder begeleiding van experts een Escape Room voor je leerlingen. De begeleiders hebben ervaring met het ontwikkelen van bèta-Escape Rooms voor het VO en HO. Zij nemen dan ook voorbeelden van Escape Rooms voor de verschillende bètavakken én voor verschillende niveaus mee. Deze voorbeelden kunnen worden aangepast aan de doelen en wensen van de deelnemers.

Uiteraard mag je ook from scratch beginnen. Het ontwikkelproces is een afwisseling van brainstorm, ontwerp, uittesten en bespreken van de do’s and don’ts. Tussen de bijeenkomsten werk je – al dan niet samen – een onderdeel van de Escape Room verder uit.

In overleg met de deelnemers kan een ‘terugkomdag’ worden georganiseerd. Op deze bijeenkomst kunnen ervaringen met de ontwikkelde ERs worden besproken, en meer ingegaan worden op de rol van de docent tijdens de ER.

Doelgroep

Toa’s en bèta vwo-docenten onderbouw en bovenbouw.

Praktische informatie

Data:
Maandag 10 februari en maandag 2 maart 2020 van 16:00-18:00 uur.
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 150,- voor overige aanmeldingen.

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht