Verdieping en verrijking in bèta en techniek

U-Talent

Activiteiten

Ontwerp een kunsthand

Techniek staat in dienst van de mens (tenminste, dat is de bedoeling). Een fiets is een hulpmiddel om sneller vooruit te komen. Een smartphone is een verlenging van je geheugen: je hoeft geen telefoonnummer meer te onthouden. Een laserpen is een mooie uitbreiding van je hand als aanwijzer. Soms kan techniek zelfs een lichaamsdeel van de mens ondersteunen of vervangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pacemaker.

Tijdens deze masterclass gaan we een eenvoudig model maken van een hand met stangen. Deze hand gaan we laten grijpen met behulp van elektronica en pneumatiek (luchtbewegingsleer). Hiervoor gebruiken we Fischertechnik. Dit is een bouwsysteem waarmee je echt werkende modellen kunt maken.

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo die interesse hebben in techniek.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
vrijdag 2 februari 2018 van 9.30 - 16.00 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent coördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.
Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent-coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan schrijf je je in via het volgende inschrijfformulier.

Terug naar het overzicht