Activiteiten

Onderzoekend wiskunde leren

Als je iets zelf ontdekt, dan begrijp je het. Zelf onderzoeken en ontdekken is leuk; je hebt een gevoel van eigenaarschap over je ontdekking. Bovendien is het goed om met elkaar op onderzoek te gaan en je vondsten te delen. Dit kun je gebruiken in het wiskundeonderwijs!

In deze cursus ontdek je hoe je onderzoekend leren kan inzetten in je onderwijs. Vanuit een theoretisch kader leer je praktische keuzes te maken en op kleine en grotere schaal aanpassingen aan je lessen te maken, zodat leerlingen meer ruimte krijgen voor onderzoek en ontdekking.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. In de periode daartussen geef je een les gebaseerd op een onderzoekend leren-lesplan.  In de eerste bijeenkomst maak je kennis met onderzoekend leren en bereiden we het lesplan goed voor. In de tweede bijeenkomst delen we ervaringen, plaatsen we die in een theoretisch kader en bouwen we voort op de eerste bijeenkomst om je mogelijkheden voor onderzoekend leren in klas uit te breiden.

Reken op 10 uur tijdsbesteding voor deze nascholing (2 x 3 uur bij de bijeenkomsten en 4 uur tussen de bijeenkomsten) en reserveer een les met een bovenbouwklas voor de hands on ervaring.

Doelgroep

Docenten wiskunde havo en vwo, onderbouw en bovenbouw.

Praktische informatie

Data:
Donderdag 10 oktober en donderdag 21 november van 15:00-18:00 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
2 U-Points voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 150,- voor overige aanmeldingen. 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

Terug naar het overzicht