Alleen voor partnerscholen

21-22 Ondernemen voor een betere wereld, (hoe) kan dat?

ondernemen voor een betere wereldDe maatschappelijke uitdagingen waar de komende generaties voor staan zijn enorm. Met behulp van onder meer de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden de belangrijkste uitdagingen op de agenda gezet. Deze agenda is niet alleen belangrijk voor overheden. Ook bedrijven, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties spelen hierbij een rol.

Deze masterclass richt zich vooral op de rol van bedrijven, en in het bijzonder op sociaal en duurzaam ondernemerschap. In economische modellen wordt vaak uitgegaan van het principe van winstmaximalisatie, maar in de praktijk zien we steeds meer voorbeelden van ondernemers die het creëren van maatschappelijke waarde als voornaamste doel hebben. Ze beginnen vaak klein, door bijvoorbeeld te experimenteren met vernieuwende circulaire business modellen.

ondernemen voor ene betere wereldHoe kunnen deze ondernemers concurreren op de markt en andere spelers meenemen in hun streven naar een betere wereld? In deze workshop krijg je inzicht vanuit sociaaleconomisch perspectief, bespreken we verschillende business modellen en bediscussiëren we de dilemma’s waar deze ondernemers mee te maken hebben. Ook gaan we in gesprek met social entrepreneurs.

Voorbereiden

De voorbereidende opdracht zal ongeveer 3 tot 4 uur in beslag nemen.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo
Data:
Donderdag 31 maart van 9.30 tot 16.00 uur.
Locatie:
Utrecht (binnenstad)
Partnerschap:
Alfa/gamma
Prijs:
Deze masterclass is gratis voor leerlingen van onze partnerscholen.

Inschrijven


U-Talent alfa-gamma coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via het inschrijfformulier. Coördinatoren ontvangen een mail wanneer het inschrijfformulier wordt opengezet. In die mail vertellen we ook wat de deadline is en wanneer je hoort welke leerlingen geplaatst zijn.


Als deze masterclass bij de Universiteit Utrecht op locatie wordt gegeven, volgt een inschrijfformulier om je aan te melden.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl

Terug naar het overzicht