Activiteiten

Ondernemen voor een betere wereld, (hoe) kan dat? geannuleerd

In verband met de uitbraak van het coronavirus is deze masterclass afgelast.

De maatschappelijke uitdagingen waar de komende generaties voor staan zijn enorm. Met behulp van onder meer de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden de belangrijkste uitdagingen op de agenda gezet. Deze agenda is niet alleen belangrijk voor overheden. Ook bedrijven, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties spelen hierbij een rol.

Deze masterclass richt zich vooral op de rol van bedrijven, en in het bijzonder op sociaal en duurzaam ondernemerschap. In economische modellen wordt vaak uitgegaan van het principe van winstmaximalisatie, maar in de praktijk zien we steeds meer voorbeelden van ondernemers die het creëren van maatschappelijke waarde als voornaamste doel hebben. Ze beginnen vaak klein, door bijvoorbeeld te experimenteren met vernieuwende circulaire business modellen.

Hoe kunnen deze ondernemers concurreren op de markt en andere spelers meenemen in hun streven naar een betere wereld? In deze workshop krijg je inzicht vanuit sociaaleconomisch perspectief, bespreken we verschillende business modellen en bediscussiëren we de dilemma’s waar deze ondernemers mee te maken hebben. Ook gaan we in gesprek met social entrepreneurs.

Doelgroep
Deze masterclass is voor 5 vwo’ers.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo
Data:
Dinsdag 24 maart 2020 (geannuleerd).
Locatie:
Historische binnenstad van Utrecht
Partnerschap:
Alfa/gamma Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent alfa-gamma partnerschool is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent alfa-gammacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent-alfagamma@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht