U-Talent

1havo/vwo campusdag: Muzikale brainwaves

muzikale brainwaves

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Tijdens de campusdag leer je van de U-Talent docenten vanuit verschillende perspectieven hoe muziek werkt en ga je zelf aan de slag.

Natuurkunde: De toon die ontstaat bij een blaasinstrument hangt af van de lengte van dat instrument. Tijdens de voorbereidende opdracht én tijdens de campusdag zoek je praktisch uit wat het verband hiertussen is.

Biologie: Waarom blijft een liedje soms in je hoofd ‘hangen’ en hoe krijg je een deuntje er weer uit? Hoe verwerken je hersenen muziek en waarom wordt je daar vaak blij van? Tijdens een interactief college testen we je gehoor en muzikaliteit en krijg je antwoord op deze vragen.

Wiskunde: Wat is ritme en welke patronen bepalen dat? Tijdens dit onderdeel gaan we op zoek naar patronen die bepalen dat een liedje aanstekelijk is.

Informatica: Muziek kun je maken met instrumenten, maar ook op de computer. Tijdens dit onderdeel leer je herhaling in een liedje te herkennen en dit simpeler te maken door er een functie van te maken. Je leert muziek programmeren met Sonic Pi. Hierbij pas je dat wat je vandaag geleerd hebt over aanstekelijkheid en ritmes toe en je programmeert je eigen hit.

Doelgroep

Deze activiteit is voor 1 havo- en vwo-leerlingen.

Bij deze activiteit moet er een begeleider meekomen met de leerlingen naar de universiteit.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit een voorbereidende opdracht van ongeveer 2 uur.

Voor de campusdag muzikale brainwaves geldt dat leerlingen een laptop nodig hebben om de voorbereidende opdracht te kunnen doen en hun laptop ook moeten meenemen naar de campusdag zelf (één laptop per tweetal). Het programmeren kan NIET op een chromebook. Houdt hier rekening mee als je jouw school inschrijft op deze module!

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen, €25,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Muzikale Brainwaves vindt plaats in blok 3. De inschrijfperiode voor dit blok is van maandag 5 december 2022 tot en met vrijdag 13 januari 2023.

De inschrijfprocedure voor coördinatoren is als volgt:

  1. Op de gedeelde sharepoint vind je dit reserveringsbestand. In dit excelbestand reserveer je, o.b.v. het aantal plekken waarop jouw school recht heeft, de gewenste plekken.
  2. In het reserveringsbestand vind je de link naar het aanmeldformulier in formdesk. Per blok geef je de namen van de leerlingen door én de begeleider die meekomt.

Let op: de inschrijfdeadline geld voor beide stappen. Dus zowel het reserveringsbestand als het aanmelden van leerlingen in formdesk sluit op vrijdag 13 januari 2023.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool, maar wil je wel deelnemen?

De inschrijfperiode voor externe leerlingen is van woensdag 18 januari 2022 t/m zondag 22 januari 2022 o.b.v. beschikbaarheid. Schrijf je in via dit formulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl

Terug naar het overzicht