Activiteiten

Muzikale brainwaves

muzikale brainwavesDeze activiteit zal mogelijk (deels) online worden gegeven.

In dit multi-disciplinaire programma ga je aan de slag met muziek! Vanuit verschillende perspectieven bekijk je hoe muziek werkt en ga je zelf aan de slag.

Natuurkunde: De toon die ontstaat bij een blaasinstrument hangt af van de lengte van dat instrument. Tijdens dit onderdeel zoek je praktisch uit wat het verband hiertussen is.

Biologie: Waarom blijft een liedje soms in je hoofd ‘hangen’ en hoe krijg je een deuntje er weer uit? Hoe verwerken je hersenen muziek en waarom wordt je daar vaak blij van? Tijdens een interactief college testen we je gehoor en muzikaliteit en krijg je antwoord op deze vragen.

Wiskunde: Wat is ritme en welke patronen bepalen dat? Tijdens dit onderdeel gaan we op zoek naar patronen die bepalen dat een liedje aanstekelijk is.

Informatica: Muziek kun je maken met instrumenten, maar ook op de computer. Tijdens dit onderdeel leer je herhaling in een liedje te herkennen en dit simpeler te maken door er een functie van te maken. Je leert muziek programmeren met Sonic Pi. Hierbij pas je dat wat je vandaag geleerd hebt over aanstekelijkheid en ritmes toe en programmeert je eigen hit.

Praktische informatie

Niveau:
1 havo 1 vwo
Data:
Deze activiteit wordt ingeroosterd tussen februari en juli 2021 van 10.00-15.00 uur. Datum nog niet bekend.
Locatie:
Online en/of op Utrecht Science Park de Uithof
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open

Inschrijven

Meer informatie over de inschrijving volgt.

Terug naar het overzicht