U-Talent

Alleen voor partnerscholen

Make Your Future: Bètaprofielkeuze 2022-2023

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Met dit programma krijgen leerlingen uit 3 havo de kans om een kijkje te nemen op de Hogeschool Utrecht (HU). Hier kunnen ze zien wat ze met een profielkeuze N&T/N&G kunnen doen. De leerlingen krijgen in groepjes een rondleiding langs zes verschillende bèta-studierichtingen van de HU, waar ze in 30 minuten demonstraties zien of proefjes doen. Er wordt een kijkje genomen bij chemie en laboratoriumstudies, informatica, de gebouwde omgeving, werktuigbouw en elektrotechniek. Ook gaan de leerlingen langs bij de lerarenopleidingen voor bijvoorbeeld docent wiskunde of biologie.  

 

Doelgroep

Deze activiteit is voor 3 havo leerlingen.

Voorbereiden

Bij deze activiteit zit geen voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Niveau:
3 havo
Locatie:
Utrecht Science Park (Hogeschool Utrecht, Padualaan 99)
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis voor partnerscholen. Helaas wordt deze activiteit niet aangeboden aan leerlingen van niet-partnerscholen.

Inschrijven

U-talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier van maandag 5 december 2022 tot en met maandag 16 januari 2023. 

Er zijn 4 momenten waarop dit programma gevolgd kan worden. Scholen kiezen hun voorkeursdata en geven direct leerlingen op. Via de mail volgt vervolgens informatie gedeeld over de plaatsing en indeling.

Er kunnen gerust meer leerlingen opgegeven worden dan het minimaal aantal plekken waar de school recht op heeft, omdat deze plekken er waarschijnlijk zijn!

Terug naar het overzicht