U-Talent

Maak papier en karton klaar voor de toekomst

In deze masterclass die plaatsvindt bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco duik je in de wereld van papier maken, nieuwe grondstoffen en hergebruik. 

Nadat we met een lekkere koek en een drankje zijn ontvangen bij Parenco in Renkum, gaan we kijken hoe papierrecycling en papier maken in z’n werk gaan. We bezoeken de oudpapierinzameling en -sortering, waarna we langs de papiermachine wandelen om het imposante productieproces van zeer dichtbij te beleven. Een ervaring die je bij blijft! 

Na de break verdiepen we ons nog wat meer in de papierwereld. Omdat oud papier schaarser en schaarser wordt, zijn papierfabrieken continu op zoek naar andere grondstoffen om papier van te maken. Denk aan gras, tomatenstengels en suikerbieten. Maar er is vast veel meer mogelijk; in groepen gaan we onder leiding van een alternatievevezelexpert op zoek naar nog meer nieuwe grondstoffen waarvan we papier kunnen maken. 

We maken niet alleen papier van nieuwe grondstoffen, we zoeken ook naar manieren om papieren en kartonnen producten vaker dan eenmaal te gebruiken. Want recycling is mooi, maar hergebruik gevolgd door recycling is nog fijner. Zet je fantasie aan het werk en denk wederom in groepen na over manieren om hergebruik van bijvoorbeeld bol.com-verpakkingen te stimuleren. Een professionele jury buigt zich over jullie ideeën! 

 

Doelgroep
Deze masterclass is voor alle* 4/5 havo en 4/5/6 vwo-leerlingen. *deze masterclass wordt aangeboden in zowel ons bèta- als one alfa-gamma programma.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
Vrijdag 18 november 2022 van 13:00 tot 16:30 uur
Locatie:
Smurfit Kappa Parenco, Renkum. (Je wordt opgehaald bij treinstation Ede-Wageningen)
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Inschrijfinformatie bèta coördinatoren: U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Let op: de inschrijfperiode voor bètacoördinatoren is verlengd! inschrijven kan nog tot en met vrijdag 14 oktober via deze link.

Inschrijfinformatie alfa-gamma coördinatoren: Inschrijfinformatie voor alfa-gamma, via deze pagina. 

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht