Activiteiten

Maak papier en karton klaar voor de toekomst – geannuleerd

In verband met de uitbraak van het coronavirus is deze masterclass afgelast.

Jaarlijks wordt in Nederland ruim 6 miljoen km aan papier en karton geproduceerd. Dat is ruim 160 keer de aarde rond! Vooral het aantal verpakkingen, wc-papier en spelletjes neemt jaarlijks toe. Denk maar eens aan alle pakketjes van Coolblue en Bol.com.

Tijdens deze masterclass duik je in de wereld van papier en karton. Je wordt ’s ochtends wegwijs gemaakt door experts die werkzaam zijn bij een papierbedrijf. Zij gaan met je in gesprek over hun werk, over welke grondstoffen worden gebruikt, hoeveel water en energie er nodig is om papier te maken, en waarom het zo belangrijk is oud papier in te zamelen.

Papier en karton zijn weliswaar duurzame producten, maar we vinden het belangrijk dat ze nóg milieuvriendelijker worden. We willen minder energie en water gebruiken, meer oud papier inzamelen, nieuwe grondstoffen inzetten en minder vrachtauto’s op de weg hebben.

Aan de slag

Opslag van oud papier

In Nederland zijn we goed in oud papier inzamelen en recyclen. Maar helaas komt alsnog lang niet al het papier en karton in de oud papierbak terecht. Bovendien: recyclen bespaart veel grondstoffen, maar kost helaas ook energie.

’s Middags ga je daarmee aan de slag. Je bedenkt in groepjes oplossingen voor de uitdagingen waar we voor staan: hoe zorg je bijvoorbeeld dat een schoenendoos of internetverpakking een tweede leven krijgt, want het is natuurlijk zonde als het karton direct bij het oud papier komt te liggen. En als ze hem toch weggooien, hoe zorg je er dan voor dat ze het überhaupt in de papierbak stoppen?

Aan het eind van de dag presenteren jullie je oplossingen aan experts uit de papier- en kartonsector.

Deze masterclass wordt georganiseerd tijdens het Fibre Future Festival: een jaarlijks event waarop experts uit de papier- en kartonindustrie bij elkaar komen.

Doelgroep
Deze masterclass is voor bovenbouw havo/vwo-leerlingen.

Voorbereiden

Bij deze masterclass hoort een voorbereidende opdracht van max. 3 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 4 vwo 5 havo 5 vwo 6 vwo
Data:
woensdag 20 mei 2020 van 10:00 tot 16:00 uur (geannuleerd)
Locatie:
Nader te bepalen
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht