U-Talent

Literatuuronderzoek: van frustraties naar citaties

We zijn druk bezig om ons programma van volgend jaar vorm te geven. Alle praktische informatie over data en inschrijven wordt in de zomervakantie bijgewerkt en aangevuld.

Ben je aan je profielwerkstuk begonnen of ga je binnenkort beginnen? Of ben je los daarvan benieuwd naar hoe je literatuuronderzoek doet?

 

Literatuuronderzoek kan een klein onderdeel zijn rondom een experiment dat je zelf uitvoert. Het kan ook een groter, op zichzelf staand onderzoek zijn waarbij je verschillende eerdere publicaties gebruikt om een onderzoeksvraag te beantwoorden.

 

Misschien ben je al weleens gefrustreerd geraakt van het zoeken naar goede bronnen voor een bepaalde vraag. Of wellicht weet je nog niet hoe je op een handige manier naar die bronnen kunt verwijzen.

Tijdens deze masterclass kom je naar de Universiteit Utrecht en ga je stap voor stap aan de slag met de zoektocht naar bruikbare wetenschappelijke bronnen. We maken kennis met verschillende type bronnen en zoeksystemen, zowel online als in de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Je zoekt wetenschappelijke literatuur voor een (eigen) onderzoek en je evalueert de gevonden resultaten. Ook weet je aan het einde hoe je de gevonden bronnen kunt gebruiken en citeren op wetenschappelijk verantwoordde wijze.

Kortom, je creëert tijdens deze masterclass alles wat je nodig hebt om een goede start te kunnen maken voor je eigen (toekomstige) literatuuronderzoek!

Doelgroep

Deze masterclass is voor alle* leerlingen uit 5 en 6 VWO. *deze masterclass wordt aangeboden in zowel ons bèta- als ons alfa-gamma programma.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van maximaal 4 uur, afhankelijk van eerdere voorbereidingen voor bijvoorbeeld het profielwerkstuk.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Alfa/gamma Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

Inschrijfinformatie bèta coördinatoren: U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op deze pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Inschrijfinformatie alfa-gamma coördinatoren: Inschrijfinformatie vind je op deze pagina. U-talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via dit inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties van de masterclass sluiten op vrijdag 10 maart 2023, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht