U-Talent

Leren van raadsels: wiskundedocent voor een dag

Wiskunde is overal om ons heen. Als je een alledaags probleem tegenkomt waarbij je logisch moet nadenken, ben je vaak met niets anders dan wiskunde bezig. En ook de meeste raadsels zitten vol met verborgen wiskunde.  

In deze masterclass krijg je handvatten om zulk soort wiskundeproblemen zelf aan te pakken. Daarbij leer je ook hoe je andere leerlingen kunt begeleiden bij het oplossen van problemen. We sluiten deze dag af met een rollenspel, waarbij je elkaar begeleidt bij het oplossen van een probleem alsof jij de leraar bent (zonder de oplossing te verklappen natuurlijk!). 

 Vind je het leuk om wiskunde te leren zien in alledaagse problemen? En lijkt het je leuk om klasgenoten dit ook te laten zien? Dan is deze masterclass iets voor jou! Op deze manier maak je bovendien kennis met twee kanten van de lerarenopleiding Wiskunde: het ontwikkelen van je eigen wiskundige vaardigheden en het werken aan je didactische vaardigheden. 

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met wiskunde B en interesse in het onderwijs. 

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit geen voorbereidende opdracht. 

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Woensdag 30 november 2022 van 09:30 tot 16:30 uur
Locatie:
Utrecht Science Park (HU, Padualaan 99)
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€35,- exclusief lunch. Gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via dit inschrijfformulier dat ook te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten op 30 september 2022, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht