Activiteiten

Leren van raadsels: wiskundedocent voor een dag

Wiskunde is overal om ons heen. Als je een alledaags probleem tegenkomt waarbij je logisch moet nadenken, ben je vaak met niets anders dan wiskunde bezig. En ook de meeste raadsels zitten vol met verborgen wiskunde. In deze masterclass krijg je handvatten om zulk soort wiskundeproblemen zelf aan te pakken. Daarbij leer je ook hoe je andere leerlingen kunt begeleiden bij het oplossen van problemen. We sluiten deze dag af met een rollenspel, waarbij je elkaar begeleidt bij het oplossen van een probleem alsof jij de leraar bent (zonder de oplossing te verklappen natuurlijk!).

Vind je het leuk om wiskunde te leren zien in alledaagse problemen? En lijkt het je leuk om klasgenoten dit ook te laten zien? Dan is deze masterclass iets voor jou! Op deze manier maak je bovendien kennis met twee kanten van de lerarenopleiding Wiskunde: het ontwikkelen van je eigen wiskundige vaardigheden en het werken aan je didactische vaardigheden.

Doelgroep

Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met wiskunde B en interesse in het onderwijs.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit geen voorbereidende opdracht.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
Donderdag 6 december 2018 van 9.30-16.30 uur
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 30,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven vanaf eind september/begin oktober.

Wil je een mailtje ontvangen wanneer wij de inschrijving precies openen, geef dan hier je emailadres op. Het is aan te raden dit te doen, want veel masterclasses zitten snel vol.

Terug naar het overzicht