Activiteiten

Leerdoelen bereiken met video

Een video kan een leuke afwisseling zijn in je onderwijs. Het is voor van alles te gebruiken: een leuke opwarmer, een uitleg, een voorbeeld van concrete context, noem maar op. Maar voor welk doel is video nou effectief? En welke video kies je dan? Video wordt vaak niet doelgericht ingezet. En dat is zonde, want met video kun je veel bereiken, mits je de kracht van het medium goed benut en je doelen helder stelt.

Tijdens de eerste studiedag krijg je uitleg over de unieke eigenschappen van het videomedium en hoe je daarmee concrete onderwijsdoelen kunt verwezenlijken. Vervolgens verkennen we samen waar video jouw onderwijs zou kunnen verrijken. We bekijken een aantal voorbeelden en wisselen met elkaar ideeën uit. Als huiswerk maak je een opzet voor een eigen les met video. In de tweede bijeenkomst bespreken we de ideeën gezamenlijk en geven elkaar feedback ter verbetering.

Deze nascholing is gevalideerd door Registerleraar voor 10 registeruren.

Doelgroep

Docenten onderbouw en bovenbouw, havo en vwo.

Praktische informatie

Data:
Woensdag 4 april en 18 april 2018 van 15.00 - 18.00 uur
Locatie:
De Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
3 vouchers voor docenten van U-Talent partnerscholen. € 225,- voor overige aanmeldingen.

Inschrijven

Aanmelden kan via het inschrijfformulier.
Voor docenten van onze partnerscholen: al onze partnerscholen krijgen vouchers, waarmee docenten deel kunnen nemen aan het docentenprogramma. Vraag de U-Talent coördinator van jouw school om de vouchercodes.

Terug naar het overzicht