Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

IT is Puzzling

Deze masterclass zal mogelijk (deels) online worden gegeven. 

Informatica is veel meer dan computers, programmeren en het internet: logisch nadenken over een taak die een computer moet uitvoeren, het gestructureerd ontwerpen van een oplossing voor een automatiseringsprobleem en nadenken over security horen bij Informatica. Misschien denk je bij Informatica niet direct aan puzzelen. Toch zijn er meerdere overeenkomsten tussen Informatica en puzzelen, zoals: 

  • Het bedenken van een oplossing voor een automatiseringsprobleem is een vorm van puzzelen; 
  • Wetenschappelijk onderzoek in de Informatica komt vaak neer op puzzelen. Puzzelen is nodig om inzicht te krijgen in een Informatica-probleem; 
  • Het ontwikkelen van automatische puzzeloplossers is een belangrijk deelgebied binnen de Informatica; 
  • In computerspellen, vooral adventure games, komen vaak puzzels voor. 

In deze masterclass ga je zelf puzzelen om Informatica-problemen op te lossen, zowel op papier als met de computer. Je brengt ook een bezoekje aan het motion capture lab, waar we met de computer menselijke bewegingen en gebaren herkennen. 

Voor wie?

Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers met wiskunde B.

Voorbereiden

Je bereidt je voor op deze masterclass door in Microsoft Excel te oefenen met de oplosser en verschillende formules. Met name: voer een willekeurige reeks getallen in Excel in, en experimenteer met het gebruik van de functies SUM en SUMPRODUCT. 

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
Donderdag 4 februari 2021
Locatie:
Utrecht Science Park en/of online via Microsoft Teams.
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis.

U-Talent coördinatoren kunnen leerlingen aanmelden via een inschrijfformulier dat te vinden is op de pagina over de masterclasses-inschrijving. Hier vind je ook alle deadlines en informatie over (de spelregels rondom) het plaatsen van leerlingen.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf 1 oktber inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Online masterclasses zijn alleen toegankelijk voor leerlingen van onze partnerscholen.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht