Activiteiten

IT is Puzzling

Iedereen denkt bij Informatica aan computers, programmeren en het internet, en terecht. Maar Informatica is veel meer: ook het logisch nadenken over een taak die een computer moet uitvoeren, het gestructureerd ontwerpen van een oplossing voor een automatiseringsprobleem en nadenken over security en een goede user interface horen bij de Informatica. Misschien denk je bij Informatica niet direct aan puzzelen. Toch zijn er meerdere overeenkomsten tussen Informatica en puzzelen, zoals:

  • Het bedenken van een oplossing voor een automatiseringsprobleem is een vorm van puzzelen;
  • Het ontwerpen van software lijkt sterk op het ontwerpen van puzzels;
  • Wetenschappelijk onderzoek in de Informatica komt vaak neer op puzzelen. Puzzelen is nodig om inzicht te krijgen in een Informatica-probleem;
  • Het ontwikkelen van automatische puzzeloplossers is een belangrijk deelgebied binnen de Informatica;
  • In computerspellen, vooral adventure games, komen vaak puzzels voor.

Gametechnologie is een deel van de Informatica dat sterk in opkomst is. In deze masterclass ga je zelf puzzels maken en oplossen, zowel op papier als met de computer. Je brengt ook een bezoekje aan het motion capture lab, waar je kennis maakt met een buitengewoon lastige puzzel: hoe kunnen we met de computer menselijke bewegingen en gebaren herkennen?

Doelgroep

Deze masterclass is voor 4, 5 en 6 vwo’ers met wiskunde B.

Voorbereiden

Je bereidt je voor op deze masterclass door in Microsoft Excel te oefenen met verschillende formules. Met name: voer een willekeurige reeks getallen in Excel in, en experimenteer met het gebruik van de functies SUM en SUMPRODUCT.

Praktische informatie

Niveau:
4 vwo 5 vwo 6 vwo
Data:
donderdag 13 februari 2020
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht