In de ban van het griepvirus

Wat is een virus? Waarom kan een virus je ziek maken? En nog belangrijker: wat kunnen we hier tegen doen? Tijdens deze masterclass worden al deze vragen beantwoord.

Je krijgt college over virusziekten en je gaat onderzoek doen naar het griepvirus in één van de laboratoria van het departement Scheikunde. Je analyseert zelf patiëntmateriaal om te bepalen wie er geïnfecteerd is met het virus. Dit doe je door gebruik te maken van microscopie in combinatie met moleculair biologische technieken (DNA-analyse). Dan test je zelf welke medicijnen werken tegen het virus.

Computermodellering geeft je inzicht in de driedimensionale structuur van het virus en mogelijke aangrijpingspunten om het virus onschadelijk te maken. Zo krijg je meer inzicht in de werking van antivirale middelen en ben je in staat zelf een optimaal geneesmiddel te ontwerpen.

Kortom: een uitdagend programma met een diepgaand college, computerwerkcolleges en interessante practica. De masterclass wordt deels in het Engels gegeven.

Bij deze masterclass zit een overnachting in een jeugdhostel.

Doelgroep
Deze masterclass is voor 5 of 6 vwo’ers met biologie en scheikunde.

Voorbereiden

Bij de masterclass hoort een voorbereidende opdracht van circa 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
vrijdag 11 oktober 2019 en zaterdag 12 oktober 2019
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 80,- voor een tweedaagse masterclass inclusief overnachting en maaltijden; gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht