Activiteiten

Alleen voor partnerscholen

In de ban van het griepvirus

Wat is een virus? Waarom kan een virus je ziek maken? En nog belangrijker: wat kunnen we hier tegen doen? Tijdens deze masterclass worden al deze vragen beantwoord.

Je krijgt college over virusziekten en je gaat onderzoek doen naar het griepvirus in één van de laboratoria van het departement scheikunde. Je analyseert zelf patiëntmateriaal om te bepalen wie er geïnfecteerd is met het virus. Dit doe je door gebruik te maken van microscopie in combinatie met moleculair biologische technieken (DNA-analyse). Dan test je zelf welke medicijnen werken tegen het virus. Computermodellering geeft je inzicht in de driedimensionale structuur van het virus en mogelijke aangrijpingspunten om het virus onschadelijk te maken. Zo krijg je meer inzicht in de werking van antivirale middelen en ben je in staat zelf een optimaal geneesmiddel te ontwerpen. Kortom: een uitdagend programma met een diepgaand college, computerwerkcolleges en interessante practica. De masterclass wordt deels in het Engels gegeven.

Deze masterclass is voor 5 of 6 vwo’ers met scheikunde.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo 6 vwo
Data:
21 & 22 september 2018
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie
Prijs:
Gratis voor leerlingen van partnerscholen

Inschrijven

U-Talent coördinatoren van onze partnerscholen kunnen leerlingen uiterlijk tot 30 augustus aanmelden via het inschrijfformulier. Lees de uitleg en spelregels op het formulier goed door!

Terug naar het overzicht