Activiteiten

Hoera, ik ga onderzoek doen!

Ga je binnenkort aan je profielwerkstuk beginnen? Dan is het natuurlijk heel zinvol als je van te voren goed nadenkt over de data die je wilt gaan verzamelen, want je wil natuurlijk een wetenschappelijk verantwoord antwoord op je onderzoeksvraag. Ga je proeven doen en daaraan meten? Ga je mensen interviewen, al dan niet met digitale vragenlijsten? Of doe je beide?

Bij deze masterclass leer je hoe je data van en over mensen kunt verzamelen tijdens je onderzoek, bijvoorbeeld via open interviews of vragenlijsten. Je probeert daarbij je eigen invloed zo beperkt mogelijk te houden.

Vragen als:

  • Wat zijn de kenmerken van een goede vragenlijst?
  • Hoe lang mag een interview duren? en
  • Mag je een reep chocolade geven aan je respondenten?

zijn voorbeelden van vragen die tijdens de masterclass worden beantwoord. Het doel van deze masterclass is dat je efficiënt én wetenschappelijk verantwoord de juiste data leert verkrijgen voor het beantwoorden van je onderzoeksvraag.

In september 2019 organiseren we een masterclass die goed aansluit op deze masterclass, genaamd ‘Help, ik heb data!’. Het is niet verplicht deze masterclass ook te volgen. Als je hieraan wilt deelnemen, zul je je er apart voor moeten inschrijven.

Doelgroep

Deze masterclass is voor alle 5 vwo’ers die dit schooljaar starten met hun PWS.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van max. 4 uur.

Praktische informatie

Niveau:
5 vwo
Data:
15 april 2019
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass inclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 3 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via iDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl.

Terug naar het overzicht