Activiteiten

Hoe gezond zijn suiker, zout en vet? geannuleerd

In verband met de uitbraak van het coronavirus is deze masterclass afgelast.

Het merendeel van de mensen in de wereld sterft momenteel aan chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Deze ziekten, waar je je leven lang last van houdt, worden ook wel ‘welvaartsziekten’ genoemd. Naarmate een land meer ontwikkelt, komen ze meer voor.

Overgewicht is een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van chronische ziekten zoals diabetes 2, hart- en vaatziekten, darmkanker etc. Ieder pondje gaat door het mondje. Te veel suiker, zout en vet in onze voeding zijn een belangrijke oorzaak voor het ontstaan van deze chronische ziekten.

Voedselproducenten proberen ons dagelijks te verleiden om deze ongezonde producten te eten. Er zou dus minder suiker, zout en vet in onze voeding moeten zitten. Maar hoe meet je nu een suiker als glucose in bijvoorbeeld een sportdrankje en hoe bepaal je hoeveel vet er in een gevulde koek zit?

Doelgroep:
Deze masterclass is voor leerlingen uit havo 4/5 met interesse in scheikunde en laboratoriumonderzoek.

Voorbereiden

Bij deze masterclass zit een voorbereidende opdracht van 2 uur.

Praktische informatie

Niveau:
4 havo 5 havo
Data:
vrijdag 20 maart 2020 van 9:30 tot 16:00 uur (geannuleerd).
Locatie:
Science Park de Uithof, Utrecht
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
€ 35,- voor een eendaagse masterclass exclusief lunch, gratis voor leerlingen van partnerscholen (zie de voorwaarden bij inschrijven)

Inschrijven

Voor leerlingen van U-Talent Connectie en Ambitie partnerscholen is de deelname gratis. Neem om je aan te melden contact op met de U-Talent bètacoördinator op jouw school. Als je wordt geplaatst, is de deelname gratis.

Ben je geen leerling van een U-Talent partnerschool of ben je niet aangemeld door de U-Talent coördinator van jouw school maar wil je wel deelnemen? Dan kan je je inschrijven voor deze masterclass via het volgende inschrijfformulier.

Het aantal inschrijvingen is beperkt en de registraties sluiten ongeveer 4 weken voor het begin van de masterclass, dus wees er op tijd bij. Je kunt gelijk online betalen via IDEAL.

Heb je een vraag? Stel hem via u-talent@uu.nl


Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring

Terug naar het overzicht