U-Talent

Herontwerp je klaslokaal 2022-2023 (geannuleerd)

Helaas is deze docentenactiviteit geannuleerd.

Veel docenten geven frontaal les, staand naast het digibord met de leerlingen in rijtjes achter elkaar. Over de ruimtelijke vormgeving van dit frontaal lesgeven wordt weinig nagedacht. En dat terwijl recente didactische literatuur laat zien dat voor activerend onderwijs de inrichting van de onderwijsruimte er zeer toe doet. Onderwijsinstellingen onderzoeken dan ook hoe de inrichting van de lesruimte het leren kan verbeteren en zelfs als drijvende kracht kan fungeren.  

In deze workshop ga je op zoek naar manieren om binnen de eigen organisatie bewustzijn en interne steun te creëren voor het ontwikkelen van activerende lesruimtes. Je leert hoe je ontwerpprincipes kunt gebruiken om creativiteit binnen de eigen onderwijsinstelling te stimuleren. Ook ervaar je hoe je met rapid prototyping een collectieve visie op de activerende lesruimte kunt ontwikkelen. 

Doelgroep

Docenten van alle niveaus, TOA’s, verantwoordelijken voor inrichting leslokalen en het schoolbestuur

Praktische informatie

Data:
Woensdag 9 november 2022 van 16:00-17:30
Locatie:
Utrecht Science Park
Partnerschap:
Ambitie Connectie Open
Prijs:
1 U-point voor partnerscholen, € 75,- voor externe deelnemers

Inschrijven

Deze activiteit is helaas geannuleerd.

Als je een partnerschooldocent bent die zich gratis of o.b.v. U-Points heeft aangemeld, dan kan U-Talent een no show fee van 25 euro aan je school berekenen, als je zonder afmelding niet aanwezig bent, of als je je 10 of minder werkdagen voor aanvang van de activiteit afmeldt en geen vervanger stuurt. Dit geldt ook voor online bijeenkomsten.

Lees hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Terug naar het overzicht